söndag 12 februari 2012

Första läsupplevelser

Nu har jag varit inne hos Monika och snokat igen. Den här gången skriver hon om sina första läsupplevelser och jag tackar nästan aldrig nej till ett tillfälle att bli lite nostlagisk.

Som jag nämnt tidigare några gånger är ett mycket kärt tidigt bokminne de gånger jag och pappa läste böckerna om Pettson och Findus, jag älskade de där böckerna. En stor del av nöjet med dem var att hitta alla små lustiga figurer som fanns i bilderna. De var så söta och tokiga så de tittade vi alltid noga efter!

När jag började läsa mer själv var mammas gamla böcker av Carolyn Keene väldigt populära. Jag älskade att läsa om Kitty och alla mysterier hon råkade ut för! Mamma hade en hel del sådana böcker om jag minns rätt, till min stora glädje.

Andra favoriter var Fem-böckerna av Enid Blyton, också mammas gamla har jag för mig. Samma där, spänningen i deras mysterier drog verkligen in mig i berättelserna. Dessutom fanns ju en hund med, det har alltid varit ett stort plus i mina ögon!

Hos pappa läste jag Deckargänget av Fiona Kelly. (Hm, jag anar ett mönster i mitt val av böcker här.) Jag minns inte så mycket av handlingarna i de böckerna men jag blir väldigt glad och sådär härligt nostalgiskt varm när jag tänker på dem så de förtjänar också en plats här.


5 kommentarer:

 1. Jag har ju skrivit om de få böcker jag faktiskt sparat sen barndomen på min blogg, med taggen "min barndoms böcker". Fem-böckerna älskade jag också men jag har inte sparat någon av dem. Jag tror iofs att de inte är så enastående litteratur när man är vuxen. :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror mina Fem-böcker finns nerpackade någonstans, säkert i mammas källare tillsammans med Kitty-böckerna :).

  Fem-böckerna vet jag inte om jag är så intresserad av att läsa om, men Kitty tar jag nog fram nån gång igen :).

  SvaraRadera
 3. Kitty och Fem-böckerna läste jag också. Är det bara jag som minns serien om Vi sex? Glömde helt ta med den i mitt inlägg...

  SvaraRadera
 4. Vi sex har jag nog faktiskt aldrig läst, googlade lite och kände inte igen det

  SvaraRadera
 5. Jag måste komma ihåg att fråga mamma om jag har några bokhögar kvar hemma.

  SvaraRadera