fredag 20 januari 2012

Veckans Bokbloggsjerka

Då hoppar jag på bokbloggsjerkan inne hos Annika igen, veckans fråga är;

Jag hör till de få (vad det verkar i alla fall) som inte kunde bry mig mindre om en boks omslag och jag har verkligen försökt förstå varför så många älskar omslag så mycket att de faktiskt köper en bok enbart för att den har ett omslag som de gillar. Hör du till dem? Vilket är i så fall ditt favoritomslag i dag? Dela med dig av en bild och förklara vad det är som gör just detta omslag så speciellt.
Om du ställer dig på min sida: berätta varför du inte ägnar bokomslag någon större uppmärksamhet.

Jag köper aldrig en bok bara pga omslaget, berättelsen måste verka intressant också. Ett omslag kan fånga min uppmärksamhet om jag går runt på biblioteket eller i en bokaffär, det kan få mig att plocka upp boken och läsa baksidan, men verkar innehållet inte bra så åker boken tillbaka i hyllan. Den följer inte med hem pga omslaget.

Jag kan njuta av vacka omslag när jag tittar runt på böcker på internet, för jag tycker mycket om bilder i allmänhet. Men som sagt, det är innehållet som gäller när jag ska köpa eller låna en bok. Jag känner att det inte är värt att lägga pengarna eller tiden på en bok som inte verkar ha en intressant berättelse när det finns så många böcker som låter intressanta och som jag vill läsa.

10 kommentarer:

 1. Ja, så är det såklart, onödigt att skaffa en bok som inte verkar intressant. Men nog är det kul att kolla på omslagen också!

  SvaraRadera
 2. De flesta deltagare i veckans jerka verkar rörande överens om att omslagen inte spelar någon roll.

  SvaraRadera
 3. Jag håller inte med! Jag gillar fina omslag och tycker om när det finns en tydlig omsorg kring boken, om någon ansträngt sig för att göra en fin bok så tänker jag att de också ansträngt sig för att innehållet ska vara bra...

  SvaraRadera
 4. Sara Pepparkaka: Ja kul kan det vara :) Som sagt så är jag intresserad av foto och bilder så vackra omslag kan jag njuta av :)


  mimmimarie: Ja det verkar så, har inte varit med i jerkan så länge så vet inte om det är ofta så många håller med varandra :).


  Anna: Det var en bra tanke det där med omsorg om boken, så har jag inte tänkt på det :).

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är skänt ändå att det finns folk som tittar på omslagen, så mycket möda som det verkar läggas på det :)

  SvaraRadera
 6. Finns det månne några konstutställningar med endast bokomslag? Eller har jag en affärsidé här? :-)

  SvaraRadera
 7. Monika: Ja det är sant, det är tur att arbetet uppskattas :)


  Bokdivisionen: Jag har nog aldrig hört talas om en sådan utställning faktiskt :)

  SvaraRadera
 8. Jag är en sån person som tittar till lite extra om jag gillar bokomslaget! Köper/lånar inte en bok enbart på grund av omslaget, men tråkiga omslag gör mig mindre peppad på boken!

  SvaraRadera
 9. Jag tänker som du. Omslaget är viktigt. Det är ju det som gör mig intresserad av boken först (om jag inte köper/lånar den på rekommendation förstås) men inte det enda som styr min läsning. Boken måste verka bra också!

  SvaraRadera
 10. Martina: Då är vi lite olika :) Ett tråkigt omslag gör mig inte mindre sugen på att läsa boken om den verkar vara intressant :).


  Helena: Ja precis, innehållet ska verka intressant :)

  SvaraRadera