onsdag 22 juni 2011

Ninni Schulman - Flickan med snö i håret

Flickan med snö i håret låter oss följa Magdalena Hansson, journalist, som flyttar tillbaka till Hagfors efter en jobbig skilsmässa. Den vanligtvis så lugna orten ruskas dock om av ett försvinnande, tonårsflickan Hedda Losjö är spårlöst borta sedan nyårsafton. Ett tag efter hittas kroppen av en flicka i en jordkällare. Är det Hedda eller pågår det ännu mer underliga saker i Hagfors?
Magdalena både skriver om och undersöker Heddas försvinnande och upptäcker snart hemligheter som en del inte vill ska komma fram i ljuset.

Att jag plockade med mig Flickan med snö i håret från biblioteket var faktiskt mest en slump. Jag hade lite bråttom och ville ha en ljudbok med hem. Det här var den jag fick tag på först och när jag läste att den utspelar sig i Värmland där jag bor så fick den bli med hem.

Det var en helt okej bok att lyssna på under kvällarna. Vissa gånger blev den riktigt spännande så hjärtat började slå fortare och jag låg på nålar och undrade hur det skulle gå. Men det var ingen bok som höll fast en i ett stenhårt grepp hela vägen igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar