måndag 12 juni 2023

Katten som räddade böcker av Sosuke Natsukawa

 

Originaltitel: The Cat Who Saved Books
Sidor: 255 (Inbunden)
"Rintaro har vuxit upp med sin morfar och tillbringat många timmar med näsan i en bok på hans antikvariat där hyllorna är fullproppade med underbara böcker. När den gamle mannen dör står Rintaro, som fortfarande går i skolan, inför det det svåra beslutet att stänga antikvariatet. Då dyker en talande katt oväntat upp och ber Rintaro om hjälp. Katten vill att han hjälper till att rädda oälskade böcker från försumliga ägare. Det udda paret ger sig iväg på en makalös resa där de ställs inför olika utmaningar. Deras resa kulminerar i ett sista uppdrag som Rintaro måste lösa på egen hand..."

Katten som räddade böcker är en småmysig berättelse om böcker och vilken kraft de kan ha. Vi får följa Rintaro och hur han utvecklas tack vare äventyren som en talande katt tar med honom på. Han får bearbeta sorgen efter sin morfar och samtidigt bli tryggare i sig själv. 

Jag tyckte om den men hade nästan önskat den var längre och kunde gå in mer på djupet i allt. Nu kändes det lite som att äventyren löstes väldigt snabbt och man bara nuddade på ytan av allt som hade kunnat hända. 

Men det är ändå en fin bok om böcker och läsande och att hitta sin egen röst i en stor värld.

6 kommentarer:

  1. Om jag minns rätt så var det att den var lite kort det största negativa jag kunde komma på när jag läst boken. Tyckte den var fin och spännande i övrigt så hade velat ha lite mer. Men skönt att du gillade den. 😅

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis! Det hade kunnat få dras ut lite längre :) Det var bra val av dig! ;)

      Radera
  2. Håller med om att den gärna hade fått vara lite längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns som det fanns utrymme för mycket mer! :)

      Radera
  3. Men DETTA verkar ju vara en bok som skriven för mig att läsa! Tack för tips! :-)

    SvaraRadera