fredag 27 januari 2017

De bortglömda av David Baldacci


Originaltitel: The Forgotten
Sidor: 461 (Inbunden)
Serie: John Puller (del 2)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tack! 
"Krigshjälten John Puller är den skickligaste utredaren i den amerikanska arméns kriminalpolis, och alla förlitar sig på att han ska lösa de svåraste fallen som nationen ställs inför. Nu får Puller ett nytt fall - och det är personligt.
 Pullers faster hittas död i turiststaden Paradise i Florida. Den lokala polisen förklarar hennes död som en tragisk olycka, men precis innan hon dog skickade hon ett brev till Pullers far. I brevet berättar hon att skenet bedrar, och att ett mörker döljer sig under Paradise vackra yta. 
Puller blir alltmer övertygad om att hennes död inte var en olycka. Han misstänker att stadens palmer och kritvita stränder döljer en konspiration så chockerande att vissa är beredda att gå hur långt som helst för att hålla sanningen undangömd."
Det här min första Baldacci-bok, vilket är ett litet under med tanke på att han verkar skriva otroligt mycket och hans böcker är väldigt populära. Men jag har faktiskt inte läst någon tidigare, kanske har jag haft lite förutfattade meningar om dem och därför aldrig ens funderat på att plocka upp något utav honom. Jag var bara säker på att jag inte skulle tycka om det.

Inte ens den första boken om John Puller har jag läst. Även om jag blev ganska nyfiken tack vare den här, man får lite hintar om att något jobbigt hände men får inte veta vad. Kan hända att jag måste ta reda på det.

Det här var i alla fall en positiv ny bekantskap. Fartfyllt och underhållande! Det blir inte tråkig en enda sekund. Visst, Puller och en av de andra karaktärerna är lite som supermänniskor som tål det mesta, aldrig visar smärta och alltid tänker snabbt och löser allt. Men det funkar, det är underhållande och jag stör mig inte på det. Jag bara följer med och accepterar det för historien är så spännande.

Jag är glad att jag tackade ja till boken och fick en chans att se att jag hade fel. Baldaccis böcker kan visst vara något för mig!

6 kommentarer:

  1. Oj, det var verkligen länge sedan jag läste något av honom!

    SvaraRadera
  2. Det var likadant för mig. :) Har läst en bok av honom och kan absolut tänka mig att läsa fler. Trevlig helg!

    SvaraRadera