söndag 14 juni 2015

Glasbarnen av Kristina Ohlsson


Originaltitel: Glasbarnen
Serie: Glasbarnen (del 1)
Längd: 3h 39min
Uppläsare: Ester Claesson
"Mystiska saker händer i Billies och hennes mammas nya hem. Det är som att huset inte vill ha dem där. Tillsammans med vännen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vägen till den natt då Billie plötsligt vaknar av att någon, eller något, knackar på hennes fönster."
Eftersom de här böckerna som riktar sig till barn i 9-12 års ålder verkar så otroligt populära kände jag att det var dags att ta reda på vad det egentligen var för något! Och det skadade ju inte att det lät som en riktigt bra spökhistoria...

Så det här blev min bok jag lyssnade på under kvällarna när datorn stängts av. Det är något med mig och att lyssna på spökerier innan jag ska sova tydligen.
Och den här boken faktiskt fick det att gå rysningar längs ryggraden på mig vissa gånger! Den var underbart krypande läskig! Jag förstår verkligen att den är populär bland de yngre som vill ha lite mer nervbitande berättelser.

Stämningen är perfekt uppbyggd och det är välskrivet rakt igenom. Det finns faktiskt inget jag kan klaga på, och då är jag inte ens i rätt målgrupp för boken. Så har ni barn i er närhet som gillar spökhistorier tycker jag absolut att ni ska sätta den här i händerna på dem. Under tiden ska jag fortsätta lyssna på bok två, Silverpojken!

2 kommentarer:

  1. Låter spännande! Ska kolla om den finns på storytel :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är där jag lyssnat på den! :)

      Radera