onsdag 17 december 2014

Änglarösten av Arnaldur Indridason


Originaltitel: Röddin
Sidor: 301 (Inbunden)
"Julen står för dörren när en anställd på ett stort hotell i Reykjavik hittas mördad. Han verkar ha levt ett ensamt och isolerat liv, men när Erlendur och hans kollegor börjar göra efterforskningar upptäcker de att hans barndom varit både spännande och samtidigt tragisk. Han var nämligen en mycket lovande barnstjärna, hårt driven av sin pappa, med en strålande karriär som sångare framför sig. Ända tills han blev tonåring och rösten försvann för gott mitt under en konsert...
Men vem kan ha haft intresse av att ta livet av denna enstöring?"
Det här var en väldigt lättläst deckare. Inget man behöver tänka jättedjupt över samtidigt som man läser. Det är inget blodigt eller jättehemskt som många andra av de deckare jag läser kanske är, men samtidigt är det ändå tillräckligt intressant för att fortsätta läsa.

Samtidigt som man får följa fallet med den mördade enstöringen, får man återblickar till Erlendurs barndom och hans bror som försvann i en snöstorm. Dessutom får vi följa en av kollegornas fall som är uppe i rättegång, där en pappa är anklagad för misshandel på sin son.
Mycket i boken binds samman och handlar om föräldrars krav på sina barn och hur fel det kan gå när barnens egen vilja kanske inte är lika som föräldrarnas.

Så, lättläst och lagom deckare när man vill ha något att flyga igenom. Jag läste ut den på en dag, så det passar bra nu i juletider när man kanske inte har alltför mycket lästid.

2 kommentarer:

  1. Jag vill läsa den här, eftersom intrigen låter så spännande. Men jag har läst Arnaldur Indridason tidigare och det gick inte särskilt bra då (det var inte alls min kopp av te).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm jag skulle nog säga att den här är ganska typisk för hans böcker, har läst några av dem tidigare, så då kanske du inte skulle fastna för den här heller!

      Radera