onsdag 1 november 2023

The Last av Hanna Jameson

 

Originaltitel: The Last
Sidor: 390 (Häftad)
"The world as we know it has ended. You and nineteen other survivors hole up in an isolated Swiss hotel. You wait, you survive. Then you find the body. One of your number has blood on their hands. The race is on to find the killer. Before the killer finds you..."

Jag såg den här boken hos BookswithEmilyFox för ett tag sedan och blev genast intresserad. Det lät som en perfekt Victoria-bok. Och det var det! 

Det är mycket som pågår samtidigt som det inte är actionpackat. Den lilla grupp människor som är kvar på hotellet efter att flera atombomber sprängts runt om i världen har mycket att ta sig igenom. Ingen kontakt med omvärlden, en död flicka, traumat de alla gått igenom, sorgen efter att världen som de känt den är borta och dessutom ska alla lyckas hålla sams under de omständigheterna. 

Boken är skriven lite som en dagbok. Vår huvudkaraktär skriver ner vad han upplever för att det ska finnas kvar som ett historiskt dokument om någon hittar det en dag. Det är dessutom han som börjar försöka lösa fallet med den döda flickan. Risken finns ju att mördaren fortfarande är kvar på hotellet. 

Det känns förresten som att det här hotellet är inspirerat av ett riktigt hotell. Jag tror man kommer känna igen sig i en del detaljer om det om man är inne på true crime. 

Jag gillade verkligen berättelsen. Det är intressant att se hur gruppdynamiken funkar och ändras ju längre tiden går och när de blir mer och mer pressade och stressade, när nya faror dyker upp och så vidare. Jag tror författaren har en del andra böcker och de ska jag absolut kolla upp.

2 kommentarer:

  1. Jag hade glömt bort att den var skriven lite som en dagbok. Så nu vill jag läsa den ännu mer! Låter som en Josefin-bok också haha! :)

    SvaraRadera