måndag 30 oktober 2023

Hämnaren av Rachel Caine

 

Originaltitel: Killman Creek
Längd: 13 h 33 min
Serie: Stillhouse Lake (del 2)
Uppläsare: Magnus Roosmann, Anna Maria Käll, Christopher Lehmann, Hanna Ardéhn
"Gwen Proctor lyckades rädda sina barn undan sin mordiske ex-man Melvin och hans medhjälpare. Men faran är inte över. Efter att Melvin rymt från fängelset får Gwen ett sms som får hennes blod att isa: "Du är inte säker någonstans nu." Hennes tillflyktsort vid Stillhouse Lake har förvandlats till en fälla och hon själv till ett jagat villebråd. Men Gwen beslutar sig för att ändra på spelreglerna. Hon gömmer sina barn hos en granne och tillsammans med Sam Cade, broder till Melvins sista offer, tar Gwen upp jakten. Men hon inser inte vilka krafter som är i rörelse och Melvin har bara ett mål: att förgöra och döda henne. Gwens enda motvapen är tanken på hämnd och steg för steg kommer hon närmare sitt byte."

Äntligen kom andra delen i Stillhouse Lake! Som jag väntat sedan jag lyssnade på ettan tidigare i år. Den slutade otroligt spännande och det var nära att jag köpte resten av serien på engelska bara för att få veta hur det skulle gå snabbt som möjligt. Men jag är ändå glad att jag väntade på översättningen och ljudboken.

Det är flera olika uppläsare i Hämnaren, det skiftar beroende vilken karaktär vi får följa. Även om det tar lite tid att vänja sig så gillar jag allas röster och till slut blir de verkligen en del av karaktärerna. Mest gillar jag att följa Gwen, hon är så jäkla tuff och stark och redo att göra vad som helst för att skydda sin familj.

Tvåan är precis lika spännande som ettan och det är svårt att sluta lyssna. Det finns knappt några lugna stunder och det gör att koncentrationen är på topp hela tiden, jag vill verkligen inte missa något. Nu är det bara att vänta några månader till innan trean släpps, något att se fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar