torsdag 13 februari 2020

Changeling av Matt Wesolowski


Originaltitel: Changeling
Sidor: 194 (Häftad)
Serie: Six Stories (del 3)
"A missing child. A family in denial. Six witnesses. Six stories. Which one is true? 
On Christmas Eve in 1988, seven-year-old Alfie Marsden vanished in the dark Wentshire Forest Pass, when his father, Sorrel, stopped the car to investigate a mysterious knocking sound. No trace of the child, nor his remains, have ever been found. Alfie Marsden was declared officially dead in 1995. 
Elusive online journalist, Scott King, whose 'Six Stories' podcasts have become an internet sensation, investigates the disappearance, interviewing six witnesses, including Sorrel and his ex-partner, to try to find out what really happened that fateful night. Journeying through the trees of the Wentshire Forest - a place synonymous with strange sightings, and tales of hidden folk who dwell there, he talks to a company that tried and failed to build a development in the forest, and a psychic who claims to know what happened to the little boy... Intensely dark, deeply chilling and searingly thought provoking, Changeling is an up-to-the-minute, startling thriller, taking you to places you will never, ever forget."
Jag har läst och verkligen tyckt om de två tidigare delarna i den här serien, Six Stories och Hydra. Jag förväntade mig att tycka om den här också, men jag var inte beredd på exakt hur djäkla bra jag skulle tycka att den är.

Det här är lite upprepning från tidigare inlägg men böckerna i serien Six Stories är skrivna som att de är avsnitt i en true crime-podcast. Det är riktigt bra gjort och jag hör huvudkaraktärens röst i huvudet när jag läser. Den rösten har mina tankar lånat från en riktig podcast (Someone Knows Something), men den passar så bra.

Fallet i Changeling är väldigt intressant. Ett ouppklarat försvinnande av ett barn. En skog där det sägs ske underliga saker. Och så de sex vittnena som på olika sätt hör ihop med fallet och ger sin bild av vad som hände, hur personer som var inblandade betedde sig och så vidare. Det var verkligen svårt att sluta läsa, jag har gått runt med boken här hemma när jag varit tvungen att hämta kaffe eller fixa mat. Jag har tagit varje stund jag bara kunnat för att få komma vidare.

Nu har jag spanat runt igen, som jag gör varje gång jag läser ut en av Wesolowskis böcker, och ser att det har kommit en fjärde del, Beast. Den kommer garanterat att få flytta hem till mig inom en snar framtid. Man kan nog lugnt säga att Six Stories har blivit en favoritserie.

4 kommentarer:

 1. Å, den där låter ju spännande! Ska absolut kolla upp den. Men är det en massa övernaturligt i den? Jag gillar inte när det är för mycket sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm nej det skulle jag inte säga! Om jag minns rätt är det knappt någon övernaturlig känsla i den första boken Six Stories. I den här tredje är det mest sägner och rykten om den där skogen och vad som händer där.

   Radera
 2. Hade samma reaktion som Joelinda, lät verkligen jättespännande! Jag gillar när det är lite suggestivt sådär, kanske nåt övernaturligt och skumt, men kanske inte, för vet vet? Lät intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en jättebra serie! :) Väldigt härlig känsla i dem.

   Radera