torsdag 30 augusti 2018

What Is Not Yours Is Not Yours av Helen Oyeyemi


Originaltitel: What Is Not Yours Is Not Yours
Sidor: 262 (Pocket)
"The stories collected in What Is Not Yours Is Not Yours are linked by more than the exquisitely winding prose of their creator: Helen Oyeyemi's ensemble cast of characters slip from the pages of their own stories only to surface in another. The reader is invited into a world of lost libraries and locked gardens, of marshlands where the drowned dead live and a city where all the clocks have stopped; students hone their skills at puppet school, the Homely Wench Society commits a guerrilla book-swap, and lovers exchange books and roses on St Jordi's Day."
Det här är en bok det är väldigt svårt att skriva om, märker jag nu när jag ska försöka. Den består av flera olika berättelser och de är alla...undflyende om jag skulle ge mig på att gå igenom vad var och en handlar om. Så det tänker jag faktiskt inte göra.

Det jag däremot kan säga är att jag verkligen tyckte om att läsa den. Språket är bra, det underliga i berättelserna gör att jag fångas in och även om jag inte sträckläser så vill jag ha mer när jag lägger undan boken för pauser.

Egentligen är det bara en enda berättelse jag inte tyckte om. Presence var i och för sig också väldigt skum men jag fastnade inte riktigt för den av någon anledning. Det kändes som att den tog evigheter att läsa medan alla andra flöt på smidigt.

What Is Not Yours Is Not Yours är verkligen en speciell bok som gjort mig sugen på att läsa mer av författaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar