onsdag 29 augusti 2018

Fjärilshuset av Marcia Preston


Originaltitel: The Butterfly House
Sidor: 347 (Häftad)
"Som barn fann Bobbie sin tillflyktsort hos bästa kompisen Cincy. Hemmet var en magisk plats för magi, färgat av de fjärilar som Cincys mamma, Leonora, hade i sitt växthus. Snart blev vänskapen Bobbies fasta punkt i tillvaron. Men en ödesdiger natt fick deras relation ett förkrossande slut och deras liv förändrades för alltid. 
Tio år senare knackar en främling på Bobbies dörr och hela hennes förflutna kommer tillbaka i en serie minnen hon gjort sitt bästa för att glömma. Är hon beredd att ta reda på vad som egentligen hände den där natten för länge sedan?"
Den här boken har jag inte hört något om! Det är inte så ofta det händer. Men jag fick med mig den hem från ett bokcafé för några år sedan. Det fanns ett bord där med böcker man fick ta och behålla och Fjärilshuset fångade mitt intresse. Sen blev den stående, som så många böcker blir...

Men nu är den läst och vilken tur det är! Den var riktigt bra. Tragiska uppväxter, familjehemligheter och minnen man helst vill glömma. Det är riktigt spännande. Så pass fascinerande att jag satt uppe alldeles för länge en natt för att hinna läsa ut den. Jag kunde bara inte lägga ner den innan jag fick veta hur det slutade för alla inblandade.

Bobbie är lätt att tycka om. Hon har inte haft en lätt uppväxt och när hon äntligen trodde att hon hittat en fristad hos sin bästa vän blev allt bara mycket värre och slutade i katastrof. Som vuxen har hon svårt att ta sig ut ur hemmet och plågas av mardrömmar om hon inte tar sömnpiller.

Kan ni få tag på den här boken så rekommenderar jag den. Det var verkligen en positiv överraskning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar