tisdag 2 april 2024

The Starless Sea av Erin Morgenstern

 

Originaltitel: The Starless Sea
Sidor: 498 (Häftad)
"We are all stardust and stories... 
When Zachary Rawlins stumbles across a mysterious book containing details from his own life among its pages, it leads him on a quest unlike any other. Following the clues inside, he is guided to a masquerade ball, a dangerous secret club, and finally to an ancient library hidden far beneath the surface of the earth. What Zachary finds in this curious place is more than just a buried home for books and their guardians - it is a place of lost cities and seas, lovers who pass notes across time, and of stories whispered by the dead. But when the library is threatened, Zachary must race through its twisting tunnels and sweetly soaked shores, searching for the end of his story."

The Starless Sea är en väldigt vacker och magisk berättelse. Eller, det är egentligen flera berättelser i en berättelse.

Det är en spännande och på många sätt boknördig värld läsaren dras in i. Mycket kretsar kring böcker, berättelser och deras betydelser och det underliga biblioteket Zachary kommer till och det passar så klart perfekt för mig. Samtidigt handlar det också om kärlek på olika sätt. Egentligen är det väldigt svårt att berätta om den för den innehåller så mycket och mina ord kan inte riktigt göra den rättvisa.

Jag får nöja mig med att säga att jag verkligen, verkligen tyckte om den. Det var ett magiskt äventyr att få följa med på och det kändes sorgligt när det var över.

2 kommentarer:

  1. Å det är en av mina absoluta favorit böcker! Skulle vilja läsa om den men är rädd att bli besviken. Att den inte är så bra som jag minns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår känslan! Har också såna böcker.

      Radera