tisdag 21 november 2023

Fjällsjön av Anna-Karin Olofsson & Björn Olofsson

 

Originaltitel: Fjällsjön
Längd: 10 h 1 min
Serie: Kalla fall Nordkalotten (del 1)
Uppläsare: Lo Kauppi
"En kylig höstkväll samlar kommissarie Britta Lindén sitt nya, tvärnordiska team på Torneträsk strand. Därifrån syns ön dit finländaren Seppo Mannela begav sig för tjugo år sedan för att fiska med sina vänner. Det var även där han senast sågs i livet. Simmade han tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv någonstans? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och kroppen sänkt i den djupa sjön?

Team Kalla fall Nordkalotten har sin bas i Kiruna, i en byggnad som hotas av gruvan. Gruppens uppgift är att ta reda på sanningen där gamla utredningar gått bet. Med hopp om att få ge anhöriga ett avslut kämpar teamet mot både inre stridigheter och ett skoningslöst klimat."

Om en bok utspelar sig i Kiruna så kommer jag att läsa den, så är det bara! Den här tar dessutom avstamp i hur staden ser ut idag, med nya centrum och så vidare. Så bara det gjorde det riktigt roligt och intressant att lyssna på den. 

Man känner verkligen kylan och jag kan se miljöerna, både de inne i staden och de utanför, så tydligt framför mig. Det gör att berättelsen får extra mycket känsla. 

Sen tycker jag om karaktärerna. Det är fyra väldigt olika karaktärer som sammanstrålar för att lösa kalla fall. Det är spännande att följa dem när de lär känna varandra samtidigt som de påbörjar sitt första uppdrag. Är det ett frivilligt försvinnande, en olycka eller ett mord? Jag hade i alla fall ingen aning om hur lösningen skulle se ut.

En lovande start på en serie jag ser fram emot att följa!

2 kommentarer:

  1. Tuuusen tack! ❤️@kallafallnordkalotten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli så spännande att följa er serie! :)

      Radera