måndag 23 oktober 2023

Tyst vrede av Ida Axelsson & Åsa Bonelli

 

Originaltitel: Tyst vrede
Längd: 9 h 12 min
Serie: Billie Karlsson (del 1)
Uppläsare: Gunilla Leining
"Mitt namn är Billie Karlsson och du lyssnar på Sanning. Känsliga lyssnare varnas.

Billie Karlsson är en framgångsrik journalist och kvinnan bakom den prisvinnande truecrimepodden Sanning. Känd för att vara orädd och att aldrig ge sig, reser hon runt i Sverige med avsikten att lösa de brott som polisen ännu inte lyckats klara upp.

Mordet på en sextonåring som hittas skjuten strax utanför den lilla byn Svedby berör Billie starkt och hon släpper allt för att resa till Värmland och starta arbetet med en ny episod.

Väl på plats dyker hon direkt ner i arbetet med att bygga förtroende med invånarna och ju mer hon gräver desto fler hemligheter flyter upp till ytan. Vad är det för mörka krafter som rör sig i den sömniga lilla orten och vad var det egentligen som hände den där kvällen för sex år sedan?"

Så fort jag läste att huvudkaraktären i Tyst vrede har en truecrimepodd visste jag att jag var tvungen att lyssna på den! Det är ett inslag i böcker som jag oftast brukar tycka om. 

Det är en spännande berättelse och jag gillar Billies delar bäst. Även om polisen hon samarbetar med också är en bra karaktär. Men det finns också karaktärer att verkligen avskyr. Vissa gjorde nästan så jag fick ont i magen under lyssningen. Det var så obehagligt och väldigt trovärdigt uppmålat. 

Inget är som man tror och det finns mycket som döljer sig under ytan i den lilla byn. Jag gillade den och ser fram emot nästa del. 

2 kommentarer: