måndag 16 oktober 2023

Dubbelmordet i Vallentuna av Thomas Bodström & Lars Olof Lampers

 

Originaltitel: Dubbelmordet i Vallentuna
Längd: 8 h 34 min
Serie: Svenska brott (del 4)
Uppläsare: Magnus Roosmann
"Den 11 januari 2020 börjar som en helt vanlig lördagsmorgon i huset utanför Vallentuna. De boende, ett par i övre medelåldern, har precis gått upp - helt ovetande om att två rånare väntar i skydd av skogen, redo att slå till. Så ringer det på dörren. Några timmar senare är mannen och kvinnan i paret döda.

Polisen lyckas snart säkra spår efter de misstänkta, som bland annat fört över pengar till ett eget konto och lämnat andra tydliga avtryck. Fram växer en bild av en märklig relation mellan de två misstänkta mördarna, där den ene har byggt upp en märklig fantasivärld för att manipulera sin kamrat till brott. Det är inte enda inslaget av osanning i detta mordfall som präglas av lögn, svek och vikten av att ta makten över berättelsen. Inte minst måste rättsväsendet hantera risken att två gärningspersoner skyller på varandra och på så sätt lyckas gå fria."

Det här är en bokserie jag verkligen uppskattar. Böckerna är väldigt lätta att hänga med i, de är intressanta och ger en bra inblick i polisens arbete och vägen till rättegång. 

Som läsare får man också återberättat för sig vad som sagts under förhör, både med vittnen och misstänkta. Allting ger en väldigt bra helhetsbild av hur polisen kommit fram till sina slutsatser och vilka spår mördarna lämnade efter sig, både fysiska och digitala. 

Jag har lyssnat på alla delar och tycker de passar bra som ljudböcker. 

4 kommentarer:

  1. Den här verkar superspännande!

    SvaraRadera
  2. Detta låter ju som något för mig som älskar true crime. Tack för boktips. Den här ska jag kolla upp för känner inte till detta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror hela serien kan vara något för dig :)

      Radera