onsdag 19 april 2023

Sekten av Dean Koontz

 

Originaltitel: The Servents of Twilight
Sidor: 448 (Inbunden)
"Han är på väg. Skymningskyrkans anhängare väntar på jordens undergång på att den Ondes son skall födas. I trans har kyrkans ledare, Moder Grace, kontakt med andevärlden. Hon vet vad som skall hända i framtiden och hon har svurit på att rädda världen.

Han måste dö. Sättet att rädda världen är att döda Antikrist innan han hunnit lära sig begagna sin makt. Moder Grace vet att tiden är knapp, och att domedagen väntar. Men först måste hennes trogna hitta barnet som skall dö...

Han är sex år gammal. Joey är den som Moder Grace utpekar som Antikrist. Han är blåögd och mörkhårig och sex år gammal, och han förstår inte varför den elaka häxan säger att han skall dö. Allt han vet är att det är början till en ofattbar mardröm."

Sekten är en riktigt spännande bok. Den ger en känsla av att vara jagad av folk som aldrig kommer ge upp och som alltid lyckas hitta en hur bra man än gömmer sig. Nerverna slits och det är lätt att tänka "bara ett kapitel till". 

Koontz sår dessutom tvivel i läsarens tankar. Är Joey bara en vanlig sexåring eller är han något annat? 

Sen finns det ju saker som är mindre bra också. En sexscen får mig att skratta och läsa högt för sambon. Alla goda huvudkaraktärer ser så klart perfekta ut osv. Men om man kan ha överseende med det är det som sagt en spännande resa och jag tyckte det var bra underhållning.

2 kommentarer:

  1. Den här har jag inte läst än men jag har den här hemma! Och nu blev jag sugen på den. Det är faktiskt hög tid att jag plockar upp en Koontz-bok snart. Och sexscenen låter som lite humor att se fram emot. :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var riktigt spännande! Väldigt mycket action :D

      Radera