torsdag 27 januari 2022

56 Days av Catherine Ryan Howard

 

Originaltitel: 56 Days
Sidor: 432 (Inbunden)
"56 DAYS AGO: Ciara and Oliver meet in a supermarket queue in Dublin and start dating the same week COVID-19 reaches Irish shores. 35 DAYS AGO: When lockdown threatens to keep them apart, Oliver suggests they move in together. Ciara sees a unique opportunity for a relationship to flourish without the scrutiny of family and friends. Oliver sees a chance to hide who - and what - he really is. TODAY: Detectives arrive at Oliver's apartment to discover a decomposing body inside. Can they determine what really happened, or has lockdown created an opportunity for someone to commit the perfect crime?"

56 Days är en riktig bladvändare! Jag fick upp intresset för den när en av mina favoritpoddar, Currently Reading, pratade väldigt gott om den. Så dök den upp som en julklapp och jag är glad att jag lyckades få med den direkt i januaris tbr-hög. 

Boken utspelar sig på Irland i början av den pågående pandemin. Vi får följa Ciara och Oliver som börjar dejta precis innan lockdown. För att kunna fortsätta utforska det här nya förhållandet bestämmer de sig för att bo tillsammans i Olivers lägenhet några veckor. 56 dagar senare hittas en död kropp i lägenheten.

Som läsare får man följa flera olika tidslinjer sett ur både Olivers och Ciaras perspektiv. Det hade kunnat bli förvirrande men jag tycker författaren sköter det riktigt bra. Det ger boken ett extra lager när man vara med om situationer sett ur bådas ögon.

Sakta men säkert nystas alla frågor upp och det blir många svängar som jag inte är beredd på. Författaren är skicklig på att leda mig i handen längs en väg bara för att sedan låta mig upptäcka att hon lett mig på villovägar. Jag älskar det!

Efter den här boken är jag väldigt sugen på att läsa mer av Catherine Ryan Howard, fortsätter det så här bra kan jag ha hittat en ny favorit.

4 kommentarer:

 1. Jag läste 56 Days i höstas tyckte mycket om den. Catherine Ryan Howard har faktiskt blivit en av mina favoritförfattare; om du vill läsa mer av henne rekommenderar jag verkligen The Liar's Girl och The Nothing Man, de var båda superbra också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Nothing Man har jag kollat in och ska absolut skaffa! The Liar´s Girl har jag inte sett men ska genast kolla upp den :)

   Radera
 2. Ååh den här låter spännande! Och som att den har ett intressant upplägg. Ska definitivt skriva upp den. :D

  SvaraRadera