torsdag 5 november 2020

Lyras ö av Zelda Falköga

 

Originaltitel: Lyras ö
Sidor: 111 (Kartonnage)
Serie: Karma och Jonar (del 3)
Ålder: 6-9
Recensionsexemplar: Från Bookmark förlag, tusen tack!
"När Karma och Jonar landar med den flygande pegasusen på Lyras ö, möts de av sagolikt vacker natur och märkliga djur. Mitt i djungeln stöter de på den visa trollkvinnan Lyra som har ett viktigt meddelande till dem. Karma och Jonar ställs inför den svåraste uppgiften de kan tänka sig, samtidigt som tiden håller på att ta slut.

Men snart upptäcker vännerna att de inte är ensamma på ön. Bland djungelns mörka skuggor lurar en välbekant fiende."

Det här är tredje boken om Karma och Jonar och det är fortsatt ett riktigt färgsprakande och fantasifullt äventyr läsaren får följa med på! 

Jag tycker det är så fint att se relationen mellan de två barnen och hur bra vänner de blivit trots att deras familjer är osams. De stöttar alltid varandra och är modiga i sin jakt på något som kan rädda deras värld från stendraken. 

Förutom den spännande berättelsen dras läsaren verkligen in av de vackra illustrationerna. Jag tycker de är helt magiska och har underbara färger. Det finns dessutom väldigt fantasifulla varelser som man får lära känna. På Lyras ö får Karma och Jonar till exempel träffa en daskus. Det är ett mytomspunnet djur som är större än en björn och som kan bli en lojal och trofast vän om man är vänlig mot den.

Jag tror verkligen den här serien kan fånga många yngre läsare som tycker om spännande, men inte otäcka, berättelser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar