måndag 20 juli 2020

The Wolf Wilder av Katherine Rundell


Originaltitel: The Wolf Wilder
Sidor: 231 (Häftad)
Ålder: 9-12
"Feo´s life is extraordinary. She and her mother train domesticated wolves to fend for themselves in the snowy wilderness of Russia. She loves working with the wolves, especially the three that have been wilded but refuse to leave her. They´re half-wild, not pets.
But not everyone is as enamored with the wolves - especially General Rakov, who intends to take everything Feo loves. And soon, in order to save her mother, Feo must travel through the icy woods to St. Petersburg - and learn to trust strangers whose lives have been similarly tainted by the general´s cruel deeds."
Det här var riktigt mysig läsning. Att jag skulle tycka om den var jag ganska säker på redan från början, det handlar ju om en flicka som tar hand om vargar. Hur skulle det gå kunna fel? Jag tycker om Feo, jag älskar vargarna, jag tycker om de andra karaktärerna som Feo träffar när hon försöker rädda sin mamma. Jag avskyr Rakov, han är en elak djävul.

Det är fint att det är barnen i den här berättelsen som får vara hjältarna. Det är Feo och hennes vänner som tar de första stegen mot en revolution och rättvisa. De är så modiga och samtidigt charmiga. Och vargarna, åh vargarna, jag vill också ha några vargkompisar!

Dessutom hittade jag ett nytt favoritcitat som bara kändes klockrent för mig. Det är nästan så jag funderar på någon form av tatuering om man tar bort de två sista orden. Citatet passar mig väldigt bra i sin helhet också, men jag känner att det kan gälla så mycket mer om man bara låter det sluta efter afraid.
"I am the wolf girl, and I am not afraid of him!"
Det var ett underbart äventyr att få följa med på. Jag kan absolut tänka mig att läsa mer av Rundell i framtiden. Hon verkar ha en hel del böcker att välja mellan!

6 kommentarer:

 1. Den här boken har jag haft ett bra tag men den har ännu inte blivit läst. Kanske dags för det snart. :) Det hjälper helt klart att du gillade den.
  Absolut ett passande citat. Du visar väl upp tatueringen när den är gjord? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt lättläst också så tar inte så lång tid att läsa! :) Haha absolut! Blir det en tatuering kommer den synas här :D

   Radera
 2. Så roligt att du också tyckte om den! :D Visst gnisslade man verkligen tänder åt den där Rakov? Och den tatueringen skulle bli perfekt på dig! (Gör den!! Hihi...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa Rakov var hemsk! Det var verkligen en karaktär att hata. Haha tack för peppen! Blir den gjord så får ni här på bloggen veta ;p

   Radera
 3. Ja, sån jättebra och mysig bok! Vargar är några av mina favoritdjur. De är, likt katter, så underskattade och utmålade som onda när de bara är missförstådda.
  Minns inte Rakov så jättebra, men minns ändå att man blev riktigt triggad av honom :P

  Tycker definitivt att ditt citat skulle passa fint som tatuering!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid känt mig lite extra dragen till vargar, de är "mitt" djur på något vis :).
   Vad kul att du också tycker det skulle passa! :D Jag får fundera lite och se om jag kan fixa ihop något fint :)

   Radera