onsdag 19 december 2018

Vänförfrågan av Laura Marshall


Originaltitel: Friend Request
Längd: 11t 54m
Uppläsare: Philomène Grandin
" ”Du har fått en vänförfrågan från Maria Weston.”
Mejlet från Facebook gör Louise bestört och illamående. Maria Weston har varit försvunnen i över 25 år. Senast hon sågs var på avgångsklassernas avslutningsfest 1989. Sedan den kvällen har hon varken setts till eller hörts av. Alla tror att hon är död. 
Louise har levt hela sitt vuxna liv med känslan av att hon bär skulden till Marias mystiska försvinnande. Och nu är Maria tillbaka – eller? Louise tvekar först men nyfikenheten tar över och hon bekräftar vänförfrågan och klickar sig in på Marias profilsida. Det blir början på en mardröm."
Den här boken dök upp lite överallt och jag blev till slut så pass nyfiken att jag började lyssna på den. Jag tyckte idén är spännande och det hade kunnat vara riktigt bra. Men jag blir ganska irriterad på huvudkaraktären i den. För mig beter hon sig ologiskt så pass mycket att jag faktiskt inte kan se förbi det. Hon ljuger för polisen när de utreder ett mord, hon är rädd för att åka in i fängelse för något som hänt för 25 år sedan och är därför helt beredd att låta någon annan (som hon ändå är säker på är oskyldig) förbli huvudmisstänkt för det här mordet bara för att slippa erkänna något skitdum hon gjorde som tonåring. 

Och jag förstår att hon skäms för vad hon gjorde, det var något riktigt elakt och hemskt och hon är säker på att det fick hemska konsekvenser. Men ändå! Jag blir tyvärr mest irriterad när hon hela tiden motarbetade allt som egentligen hade kunnat hjälpa henne att lista ut vem som låg bakom den här Facebook-sidan som skickade vänförfrågan, om det verkligen var Maria Weston eller någon annan.

8 kommentarer:

 1. Har också fått upp ögonen för den här och kommer nog läsa den inom kort. Kan inte sluta vara nyfiken på den trots att den inte får fantastiska recensioner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara sett folk som tycker om den så jag känner mig lite ensam här :P

   Radera
 2. Svar
  1. Man blir ju det när man läser handlingen!

   Radera
 3. Jag vet att jag skulle reagera precis lika som du så jag kan lätt stå över denna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att jag kan hjälpa till att korta ner tbr-högen lite ;D

   Radera
 4. Min uppfattning om boken är ungefär som din, att huvudpersonen liksom överreagerar. Det är svårt att bortse ifrån, men boken var ändå läsvärd tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att någon annan också uppfattade henne så!

   Radera