fredag 21 december 2018

Sex klassiker på sex månader - del tre!


26 kommentarer:

 1. Ja det var verkligen supersnygga omslag! Jag har sett en filmatisering
  av Världarnas krig men jag tror mer på boken, ska läsa den snart : ) Kerstin Ekmans kriminalroman blir jag en smula nyfiken på också.

  Trevlig julhelg
  hälsar
  nicklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Också väldigt nyfiken på Ekmans bok! :)
   Trevlig julhelg!

   Radera
 2. Kul med klassiker! Jag är dålig på att läsa just såna böcker, men Jane Austen är lite av en favorit. Vad tyckte du om "Emma"? Den har jag nog faktiskt inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte om den! :) Det är en väldigt speciell huvudkaraktär som Austen skapade med Emma :p Den var underhållande att läsa!

   Radera
 3. Kul med klassikerutmaning. Jag gjorde en lista och läste några av dem, men kom lite av mig. Kanske hakar jag på nu igen i januari.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst alla utom Världarnas krig och Gruppen. Har gillat alla jag läst så det ska bli intressant att höra vad du tycker.
  Jag kom av mig i utmaningen under hösten men funderar kanske på att hoppa på igen nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lovande att du gillat de du läst! :)

   Radera
 5. Vad kul med videoinlägg! Det känns som ett väldigt smart format och lättare att få en bredare publik :) heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D Det är väldigt roligt att göra också!

   Radera
 6. Lyckades inte med min utmaning nu under hösten eftersom pappas svåra sjukdom och död tog massor med tid och energi. Men jag läste i alla fall 4 av 6 så jag är nöjd ändå. Kommer att hänga på även under våren och kommer med en lista på bloggen snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår verkligen att du inte orkade koncentrera dig på utmaningen då! Beklagar sorgen <3

   Radera
 7. Åh vet inte om jag ska försöka läsa en klassiker, känns tyvärr verkligen som att det inte är något för mig :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är ju så klart helt okej det också :D

   Radera
 8. Kul med en fortsättning på klassikerutmaningen. Jag läser just nu den december månads klassiker - En julsaga av Charles Dickens. Tyckte den passade.

  Jag har dålig koll på vilka som har hängt på under 2018. Vore kul att kunna besöka varandras bloggar och kolla vilka klassiker som valts.

  Av dem du tänkt läsa under det första halvåret 2019 har jag läst Dödssynden av Harper Lee. Den är riktigt bra. Jag är säker på att du kommer att gilla den. Världarnas krig vill jag jättegärna läsa. Den är ju mest känd för den panik den skapade vid en radiodramatisering. Skulle verkligen vara kul att själv få läsa boken.

  Är Kerstin Ekmans bok en klassiker? Tja, kanske det. Vet inte riktigt hur man definierar en klassiker. Mark Twain sa ju att "en klassiker är någonting som alla vill ha läst men ingen vill läsa", men jag vill kanske inte helt köpa den definitionen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört om paniken som radioteatern skapade! Ska bli spännande att läsa boken :).

   Läste någonstans att Ekmans bok benämndes som en klassiker och känner lite själv också att den nog kan räknas som en svensk klassiker även om den inte har hundra år på nacken :).

   Håller nog inte heller med Twain på den punkten :p

   Radera
 9. Jag hänger på, självklart!

  Dödssynden och Gruppen har jag läst och gillade båda. Händelser vid vatten står i bokhyllan, men jag har inte läst den än. Wide Sargasso Sea kände jag inte till, men den låter ju hur intressant som helst. Och sedan är det något visst med namnet, Sargassohavet :) Jag vet inte varför det tilltalar mig så. Northanger Abbey har jag inte läst, men det borde jag nog, framöver. Mitt första "möte" med Världarnas krig var en film på tv som handlade just om paniken som uppstod när den sändes som radioteater, hur människor i tron att det var verklighet flydde för livet. Jag minns att pappa då berättade för mig om att filmen byggde på verkliga händelser, att människor faktiskt trott att jorden invaderats av marsianer. Herregud, stackars människor! Boken har jag inte läst, men under en period lyssnade jag mycket på skivan med musiken från Jeff Waynes musikal och Richard Burton som berättarröst. Jag borde faktiskt läsa boken jag också.

  Här är min lista: https://scyllashylla.blogspot.com/2018/12/6-klassiker-pa-6-manader-del-3.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! :D

   Visst låter Wide Sargasso Sea intressant? Jag ser verkligen fram emot att ta del av den berättelsen!

   Ja kan inte ens tänka mig paniken de måste ha känt! Vad hette filmen? :)

   Radera
  2. Ingen aning, tyvärr, det var över 40 år sedan jag såg den. Jag har försökt att googla lite, men inte hittat den. Men just nu lyssnar jag på ett radioprogram just om radioteatern från -38 :)
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1602&artikel=5069351

   Radera
  3. Nu tror jag att jag har hittat den: 'The Night America Trembled' från 1957. Jag har inte kollat än, men det måste vara den.
   https://youtu.be/7jeW30vLwds

   Radera
  4. Jag har hittat en remake från -75 också 'The Night That Panicked America'. Men den är i färg och jag har en vag minnesbild den jag såg var svartvit.

   Radera
  5. Oh tack! :D Nu har jag lite att nörda ner mig i! :D

   Radera
 10. Har inte läst någon av dina kommande klassiker! Jane Austen är en lite ojämn författare för mig (har svårt att komma igenom Förnuft och känsla, men tyckte mycket om Emma), så ska bli spännande att se vad du tycker om hennes bok. Så fin utgåva dessutom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den fin! :) Jag hoppas jag kommer tycka om den :D

   Radera
 11. Jag läste Dödssynden förra omgången av klassikerutmaningen och tyckte om. Austen tycker jag också om, så hon är med på min lista den här gången också; https://www.villa-freja.se/2019/01/klassikerutmaningen-2019.html

  SvaraRadera