onsdag 12 december 2018

Och sen var hon borta av Lisa Jewell


Originaltitel: Then She Was Gone
Längd: 8t 39m
Inläsare: Maria Lyckow
"Ena stunden var hon där. Och sen var hon borta. För tio år sedan slogs Laurels liv i spillror. Hennes femtonåriga dotter Ellie försvann spårlöst och hittades aldrig. Laurel har aldrig givit upp hoppet på att hitta Ellie, men när hon en dag träffar en karismatisk man blir hon handlöst förälskad. När hon därefter träffar mannens nioåriga dotter, hoppar Laurels hjärta över ett slag. Den lilla flickan är nämligen oroväckande lik Laurels sedan länge försvunna dotter. Vad hände egentligen med femtonåriga Ellie? Finns hon fortfarande kvar i livet?"
Jag har aldrig tidigare läst något av Lisa Jewell, men hörde så mycket bra om den här boken att jag till slut bestämde mig för att lyssna på den. Den skulle vara en riktigt spännande och bra psykologisk thriller.

Jag lyssnade i och för sig färdigt på den under en och samma kväll, så det fanns ju helt klart något där som gjorde att jag ville komma till slutet och se hur det skulle lösa sig. Men själva mysteriet listade jag ut ganska snabbt och det brukar jag faktiskt inte lyckas med om jag ska vara ärlig med mig själv. Men här var det ganska lätt att knyta ihop knutarna för att ta reda på vad som hade hänt Ellie och hur det hängde ihop med den nya mannens nioåriga dotter.

Det var en bra och spännande idé men jag tycker tyvärr utförandet gjorde så spänningen försvann när det gick att förstå hela berättelsen alldeles för tidigt.

2 kommentarer:

  1. Aha, ganska skönt att läsa att du tyckte så om den här boken. Jag vill läsa hennes kommande roman, och hoppar nog över den här då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag verkar ganska ensam om det :p Hoppas hennes kommande är bra!

      Radera