torsdag 15 november 2018

Lazarus av Lars Kepler


Originaltitel: Lazarus
Längd: 17 t 39 min
Uppläsare: Jonas Malmsjö
Serie: Joona Linna (del 7)
"En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden – andra skulle kalla det för en mardröm."
Hääääär kommer mörkret! Jisses, de har verkligen inte sparat på krutet i den här delen om Joona Linna. Det finns i princip inga andningspauser, det börjar och sen är det bara att hänga med, hålla andan och känna hur nerverna sakta går sönder.

Jag hade hört innan jag började lyssna att den skulle vara mycket mörkare och mer obehaglig än tidigare böcker och jag får nog hålla med om att den faktiskt är det. Det känns som allt är på väg att gå åt helvete ganska snabbt. Jag måste till och med erkänna att efter en scen fick jag ta en paus på några dagar innan jag fortsatte lyssna. Det blev så psykiskt tungt för en av karaktärerna att jag var tvungen att backa lite och inte plöja igenom den som besatt.

Det är svårt när det är en serie att skriva något om själva berättelsen, speciellt när det gäller en serie där man verkligen borde läsa böckerna i rätt ordning. Så jag ska inte skriva så mycket mer förutom att om ni inte har läst den ännu har ni verkligen en spännande och hemsk åktur framför er.

4 kommentarer:

 1. Och jag som bara har läst Hypnotisören än!! :O Men det ska det bli ändring på! Den här lät riktigt spännande så nu gäller det att sätta fart med de andra böckerna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du verkligen mycket spännande läsning framför dig! :)

   Radera
 2. Jag har väldigt svårt att förstå besattheten kring "Lars Kepler" men å andra sidan har jag inte läst en enda bok heller, så det kanske förklarar saken.
  Har dock svårt för deckare, för det verkar vara det enda Sverige kan producera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man inte deckare så fastnar man nog inte för Keplers böcker, inte de om Joona Linna i alla fall! :) De har ju en som är utanför serien och som ska vara väldigt annorlunda. Jag har den hemma men har inte läst den ännu!

   Radera