måndag 3 september 2018

En världsomsegling under havet av Jules Verne


Originaltitel: 20,000 Leauges Under the Sea
Sidor: 319 (Pocket)
"Jules Vernes klassiska äventyrsroman är berättelsen om den hemlighetsfulle kapten Nemo som likt en undervattnens greve av Monte Cristo skapat sig en värld långt från den mänsklighet han avskyr.
Vi får följa kapten Nemo och hans besättning på fartyget Nautilus genom många farofyllda äventyr i den fantastiska undervattensvärlden."
Augustis klassiker är utläst! Det här var en väldigt positiv läsupplevelse. Jag hade ingen riktig koll egentligen på detaljerna om vad den handlade om och det var ganska trevligt att gå in i det utan förväntningar.

Kapten Nemo är nog en lika stor gåta nu när allt är slut, som han var i början, om inte större till och med. Jag vill veta mer om hans livs innan han flydde från mänskligheten! Vad hände, varför blev han som han blev. Små hintar får jag under berättelsens gång men de gör mig bara ännu mer nyfiken och jag hade gärna tagit reda på mer!

Ibland är det lite för mycket fakta insprängt i texten och jag tappar koncentrationen på vissa ställen. Men jag tycker ändå väldigt mycket om den. Det är verkligen en äventyrsroman och havet är ju otroligt fascinerande. Så många djup och varelser vi nog inte har koll på där ännu! Det passar perfekt för en berättelse som den här.

Har ni läst En världsomsegling under havet? Eller något annat av Jules Verne? Vad tyckte ni i så fall?

14 kommentarer:

 1. Läste den här för några år sedan och älskade den. Delvis för att jag såg den gamla filmen med Kirk Douglas när jag var yngre. :) Håller med om att det ibland blev segt med alla detaljer, men annars väldigt lättläst. Har även läst Around the World in 80 Days och den var också jättebra. Kan rekommendera den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen har jag inte sett! Kanske får göra det :)

   Radera
 2. Jag läste ju också den här nu i Augusti och jag säger som du, jag blev positivt överraskad! :D Hade heller ingen koll på kapten Nemo innan. Men så håller jag också med om att det blev lite mättat med information på vissa ställen. Men nu kan jag absolut tänka mig att läsa något mer av honom! :) Kanske till jordens medelpunkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också blev positivt överraskad! :D vi får hålla tummarna att det fortsätter så med våra klassiker under halvåret :)

   Radera
 3. den minns jag med välbehag. fick den en gång när jag hade halsfluss och var hemma ifrån skolan. jag försvann in i den

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte också om den. Nemo lär få sin förklaring i 'Kapten Grants barn', men den har jag inte läst än. Borde ta tag i det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh då måste jag lägga den till listan över böcker att läsa!

   Radera
 5. Förresten... du har alltså fortsatt med din klassikerutmaning, en i månaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Någonstans en bit bakåt finns det ett videoinlägg med vilka klassiker jag kör på andra halvåret :)

   Radera
 6. Oj, då måste jag leta. Jag håller på och läser och skriver ikapp - som du kanske märkt, ha ha!

  SvaraRadera
 7. Den läste jag som barn. Borde kanske läsa om den.

  SvaraRadera