torsdag 28 september 2017

#seriöstdeträckernu av Marie-Chantal Long


Originaltitel: #seriöstdeträckernu
Sidor: 160 (Inbunden)
Ålder: 12-15
Recensionsexemplar: Från Opal förlag, tusen tack!
"Malou, Fina och Ayaan går i nian, och alla tre har fått dick pics. Malou bestämmer sig för att göra något. Hon tänker ut en plan för att komma åt den eller de skyldiga och få dem att sluta. Meningen är förstås att tjejerna inte ska avslöja sin identitet när de genomför planen, men det är ju sällan som en plan fungerar helt som det är tänkt..."
Jag måste säga att det här är en väldigt speciell bok. Ett tema jag i alla fall aldrig stött på i någon berättelse tidigare! Här har vi tre tjejer som fått nog av oönskade bilder i sina telefoner, kanske främst Malou. Hon är den drivande bakom allt. Och deras plan kanske inte är den bästa i hela världen, det måste jag erkänna, men jag kan absolut förstå frustrationen, känslan av att ingen vill eller kan hjälpa ordentligt.

Den är otroligt snabbläst och fartfylld. Det händer saker på en gång och det är ett väldigt bra sätt att fånga in läsaren direkt. Efter det så är det bara att fortsätta läsa och helt plötsligt är boken slut. Lite önskar jag att den var längre för tjejerna har så intressanta livsbakgrunder allihopa så det hade kunnat bli mycket mer. Men nu är det ju just den här situationen de hamnar i som är det centrala i boken, deras känslor, tankar och även plan för att kunna komma åt den som skickar bilderna.
Åldersmässigt skulle jag nog sätta runt 13-14 som lägsta ålder att läsa den, men det är bara min egen känsla angående det.

Det är en aktuell bok, kollar man igenom olika konton på Instagram finns det personer som kämpar emot det här dagligen. Som visar och pratar om problemet. Och då tycker jag det är bra att det nu även tas upp i en bok. Men man kanske inte ska lösa det som de här tre tjejerna gör det! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar