fredag 7 oktober 2016

Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand


Originaltitel: Astrid Lindgren
Sidor: 106 (Inbunden)
Ålder: 6-9
Recensionsexemplar: Från Modernista, tack! 
"Hon är mamma till Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Bröder Lejonhjärta och många, många andra... Men vem var egentligen Astrid Lindgren? 
Visste du att hon tyckte om att spela fotboll och att hon drömde om att lära sig åka slalom? Eller att hon gillade att klä ut sig till häxa och skoja med små barn? Visste du att hon skrev en väldigt hemlig bok för polisen och att hon fortsatte att klättra i träd även när hon var gammal?
I den här boken får du läsa den fantastiska historien om hur Astrid Lindgren från Vimmerby blev en av världens mest älskade författare."
Jag höll på tappa hakan av förvåning och glädje när den här underbart vackra boken dök upp i brevlådan. Det var en väldigt stor överraskning som lyste upp den dagen ordentligt!

Det är en lättläst faktabok om Astrids liv, allt från barndomen ända fram till hennes död 2002. Åldersgruppen är satt som 6 till 9 år men vem som helst kan ha glädje av den, det lovar jag. Jag fick veta en hel del som jag inte visste sedan innan. Sidorna är uppdelade så att det först är en lite längre sammanhängande text som berättar om en viss händelse i hennes liv, sedan finns det en del där extra fakta är uppskrivet i punkter. Det här hjälper verkligen till att få texten att kännas lätt och luftig.

Och alla helt otroliga illustrationer höjer läsupplevelsen ännu mer. Om ni tycker att framsidan är fin, vänta bara tills ni öppnar boken. De är på något vis drömlika eftersom det inte finns några skarpa kanter i dem. Färgerna är mer flytande och resultatet är nästan magiskt.

Har ni någon i er närhet som gillar Astrid Lindgren är det här en perfekt present!

8 kommentarer:

 1. Åhåå, man kanske ska kolla in denna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen intressant och fin :)

   Radera
 2. Jag hoppas att jag har någon i närheten som vet stt jag gillar Astrid Lindgren... :)

  SvaraRadera
 3. Å, vilken lycka att få sådan bokpost! Omslaget är ju så vackert, jag förstår att insidan är minst lika fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag blev superglad av den överraskningen!

   Radera