lördag 5 september 2015

Akrobaten av Jenny Forsberg


Originaltitel: Akrobaten
Sidor: 244 (Kartonnage)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Nu får det vara nog! skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet. Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilder av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.
 Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sin hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastiksalen och knut på sig själv för att dölja skolvardagens mobbning. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som förföljer familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten."
Akrobaten är en lätt- och snabbläst relationsroman där verkligen allt som kan vara fel i en familj är fel. Vi har maken som ljuger och ägnar sig åt bedrägerier på alla nivåer, frun som på något sätt stått ut med det i flera år och läser om sina perfekta män i böckerna istället, dottern som skadar sig själv på olika vis och är allmänt upprorisk mot hela familjen, och sonen som blir mobbad och funderar på om det är hans fel att mamma och pappa inte bor ihop längre.

Den går som sagt väldigt fort att läsa, det står aldrig stilla i den här familjen. Alltid är det något som är på gång och oftast är det något negativt. Men för mig blir det lite för mycket av allt. Jag hade hellre sett lite mindre problem som det kunde gå in lite djupare på. För nu blir det allt som ska rymmas på de här antalet sidor och då blir det för mig lite för ytligt.

Däremot är det ju skrivet så jag blir involverad, för jäklar vad jag vill ruska om Tom. Ungefär hela tiden. Jag blir så förbannad på honom och att han inte ens fattar när folk inser att han ljuger. Det är otroligt frustrerande!

12 kommentarer:

 1. Den här blir man ju nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man snabblästa relationsböcker är den absolut något att kolla upp :)

   Radera
 2. Oj vad bloggar jag sett denna på ny, klart man blir nyfiken

  SvaraRadera
 3. Den här boken verkar vara populär just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag såg den precis också på flera andra ställen :)

   Radera
 4. Tack så mycket för recensionen! Jag gillar att du blir förbannad på Tom, det blir jag också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för chansen att läsa den! :) Haha ja han är verkligen en galet frustrerande karaktär!

   Radera
 5. Den här fick jag hem häromdagen, ser verkligen fram emot att läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att se vad du tycker :)

   Radera
 6. Ja visst blir man förbannad! Gillar att boken upprör så mycket känslor i en :) Påtar ihop min recension nu.

  SvaraRadera