söndag 6 juli 2014

Förvriden av Frida Arwen Rosesund


Sidor: 280 (Pocket)
"Unga män och barn försvinner i de norrländska skogarna, en man hålls instängd av sin fru i källaren, ett äktenskap är på upphällningen och en flicka kommer tillbaka, en flicka som blivit vuxen i sinnet och bär på hämnd i sitt bröst."
Det här var en perfekt stugbok, eftersom stugan ligger ute på landet, omgiven av de norrländska skogarna! Det fick det att krypa lite extra under huden på mig.

Berättelsen är riktigt otäck ibland, det blir verkligen spännande vissa stunder och när det är skogsväsen med tycker jag det är extra läskigt av någon anledning.
Man får hoppa en hel del mellan olika personers synvinkel och det tog lite tid för mig att hänga med i svängarna. Men det gick till slut och då var det inget som störde.

I berättelsen är det både skogsväsen och till viss del även det mänskliga psyket som är skrämmande. Vad en del tankar kan få en människa att gå med i utbyte med något annat. Det var nog det mest intressanta delarna av boken för mig, att få följa just den historien och veta mer vad som hade hänt. Det är svårt att skriva mer om det utan att avslöja allt tyvärr.

Så alltså, en perfekt bok att läsa i skogen om man vill bli lite skrämd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar