tisdag 17 juni 2014

Tematisdag: Omläsning

Nu vill jag hoppa på en till grej så här i bokbloggarvärlden, det är tematisdag inne hos Boktimmen! Jag gillar att svara på frågor som andra hittar på!

Veckans fråga är:
"Vad gillar ni att läsa om? Och vad vill ni läsa om?"

Jag gillar att läsa om böcker, återse gamla vänner och bekanta miljöer. Det är speciella böcker, sådana som verkligen fastnat hos mig och alltid kommer vara magiska. Underligt nog har det hittills alltid varit serier, inser jag nu när jag tänker på mina favoriter som jag läst och garanterat kommer att läsa om fler gånger.

Först och främst har jag ju Sagan om Isfolket, 47 böcker lång serie som jag alltid kommer att ha en speciell plats i hjärtat för. Jag vet att det inte är storslagen litteratur men det är som att komma hem varje gång jag läser dem (4 gånger har det blivit hittills), jag får möta gamla vänner igen.

Sedan finns ju så klart Harry Potter-böckerna, jag har faktiskt aldrig läst om hela serien sedan sista boken kom ut. Men det kommer helt klart att hända i framtiden. Jag menar...det är ju Harry Potter, det är klart jag vill tillbaka till Hogwarts!

Böckerna om Narnia är en annan serie jag återkommer till gång på gång. Jag älskar det och jag kommer aldrig sluta hoppas på att hitta en hemlig dörr dit.

Böcker jag vill läsa om är till exempel Rebecca och Svindlande höjder!

10 kommentarer:

 1. Nuförtiden läser jag sällan om, det finns så mycket nytt som lockar. Men när jag var yngre läste jag Ture Sventon om och om igen. Och Trollkarlens hatt av Tove Jansson :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ture Sventon har jag faktiskt aldrig läst :)

   Radera
 2. sv: det tycker jag att du ska göra då så är där plats till nya;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får ta tag i det under semestern! :)

   Radera
 3. Åh, då kanske vi ses i Narnia! Precis så känner jag också - jag kommer aldrig sluta hoppas på att kanske en dag hitta en väg dit.

  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får hojta om du hittar en dörr dit! Så hänger jag på! :)

   Tusen tack för att du tittade in! :)

   Radera
  2. Det ska jag absolut göra!!! :) Just keep looking!!

   Jag tittar ofta in! Gillar både ditt bloggnamn och din boksmak!

   Kram på dig!

   Radera
 4. Åh, det finns så många böcker man vill läsa om. Och så kommer det nya hela tiden ;)

  SvaraRadera