lördag 1 mars 2014

Förlora för att vinna av Eva Holmquist


Sidor: 307

"Vad skulle du göra om du var diplomat på en främmande planet och upptäckte att de skickade barn ut i kriget? Sophie vet exakt vad hon ska göra. Hon försöker stoppa dem och snart är hon på flykt. Men vem är det egentligen som vill döda henne?"
Först måste jag ta upp att jag hela tiden blir imponerad över hur författare har så grym fantasi. Som kan bygga upp nya världar och folkslag med tillhörande kulturer och statsskick och så vidare. Det är helt otroligt! Och det är riktigt bra gjort i den här boken. Det är intressant och främmande, samtidigt som det (precis som huvudpersonen säger någon gång) ändå är lite bekant från jorden.

Det tog mig ett litet tag att komma in i boken, men efter några kapitel så gick det lättare att läsa. Det var nog för att tempot höjdes lite och spänningen steg. Och när det hände så gick den snabbt att läsa ut.
Något jag tyckte var synd var dock att jag aldrig liksom fastnade speciellt för karaktärerna, det var ingen jag kände att jag kom på djupet nära.

Så, det var en helt okej lässtund jag hade med den här boken, men ingen som når upp till någon plats bland favoriterna.
Det var däremot en bra bok att bege sig utanför mina egna bokvanor med måste jag säga! På baksidan beskrivs boken som "ett rymdäventyr med fantasykänsla" och det är helt klart inget jag läser varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar