måndag 10 februari 2014

Ketchup Clouds av Annabel Pitcher


Sidor: 308

"Zoe Collins has a dark and terrible secret that she dares confess to no one. But one day she hears of a criminal on death row who knows all aout secrets. And lies. And betrayal. Desperate to confide in someone, Zoe picks up a pen. 
These are the letters that she wrote."
Jag har ingen aning om vart jag hörde talas om den här boken första gången. Det måste ha varit en bokblogg eller via youtube. För annars är det nog en bok jag inte hade hittat själv.

Men nu är jag glad att jag, hur det än gick till, hittade den! För det här var en riktigt bra och intressant berättelse. Väldigt annorlunda från vad jag läst tidigare. Och jag är ju lite svag för böcker som är skrivna i brev av någon anledning, även om det i det här fallet är en ensidig brevväxling. Zoe ser till så att hon inte kan få något svar av fången hon skriver till.

Jag gillar språket, det är väldigt fint och roligt, och sorgligt. Känslorna går fram bra och jag känner med Zoe i alla hennes tankar, vare sig det handlar om hennes familj eller den hemska hemlighet hon går och bär på. Slutet fick mig att bli lite tårögd och när jag hade vänt sista sidan ville jag mest krama om boken och få den att fortsätta några sidor till.
Det ska finnas i alla fall en bok till av Annabel Pitcher och den kommer helt klart att åka upp på min önskelista på adlibris.

"There are fiery suns and deep black holes and shooting stars, and I fade into nothing and the trouble that I caused is just a microscopic blip among the might cosmic explosions." 
s. 41. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar