tisdag 16 oktober 2012

Döden på en blek häst av Amanda Hellberg


Sidor: 315

"När Maja Grå var tio år försvann hennes mamma spårlöst. Nu, tio år senare, vill Maja lägga allt det smärtsamma bakom sig och flytta till England. Men det förflutna hinner ikapp henne innan hon ens hunnit påbörja studierna vid den anrika konstakademin i Oxford. Polisen har hittat hennes mamma i den lilla kuststaden Brighton. Brutalt mördad.
Medan höstmörkret smyger genom Oxfords gränder försöker Maja glömma och gå vidare. Men hennes förmåga att se och känna mer än andra gör det omöjligt. Mamman lämnar henne inte i fred och varnar henne för att fienden kan finnas närmare än hon tror..."
Jag kunde inte hålla mig; trots att jag redan har två böcker påbörjade var jag tvungen att ta tag i den här efter att jag hade besökt biblioteket. Jag har läst så mycket bra om Amanda Hellbergs böcker på olika bloggar och det har verkligen känts som de skulle passa mig.

Döden på en blek häst tog slut snabbt, alldeles för snabbt! Jag hade gärna läst några hundra sidor till. För det här var en sådan bok som bara drog ner mig in mellan pärmarna och sedan var jag fast.

Vissa sidor satt jag verkligen med nerverna utanpå huden och var beredd att hoppa upp i taket om något udda ljud skulle ha hörts i lägenheten just då. Och natten när jag hade läst ut den skulle det krävts väldigt mycket pengar för att få mig att kolla ut över sängkanten.

Jag älskar hur Hellberg målar upp miljön, jag ser verkligen den här skolan framför mig med mörka gångar och allt som gör det perfekt för en läskig läsupplevelse.
Det var som sagt genom andra bokbloggar jag hittade hennes böcker, och det får jag tacka för! Tänk om jag hade missat det här?? Hemska tanke...

Mer Hellberg kommer det garanterat bli här hemma!

4 kommentarer:

  1. Visst var den bara alldeles, alldeles underbar :)

    SvaraRadera
  2. Hehe, skulle precis skriva det Monika redan skrivit så istället håller jag bara med :D

    SvaraRadera