torsdag 29 september 2011

Edgar Allan Poe - Sällsamma historier

Så här mitt i natten passar det väl med ett inlägg om skräckens mästare, Edgar Allan Poe. Jag har läst ut Sällsamma historier alldeles nyss. Anledningen att boken blev läst nu var att jag behövde lite skräckinspiration till en uppgift för den skrivkurs jag går nu.

Sällsamma historier innehåller lite blandade verk av Poe, några mordhistorier och några skräckhistorier. Mordhistorierna var intressanta, det var fascinerande att läsa hur han pusslat ihop berättelsernas lösningar på ett sätt man inte kunde lista ut direkt i början.

Skräckhistorierna var också intressanta att läsa, det är väl alltid lite intressant att läsa det som räknas som klassiker. Den svarta katten som väl blandar lite mord och skräck har jag läst på engelska förut och den är väldigt bra tycker jag. Min andra favorit i boken blev nog Det skvallrande hjärtat som jag också förvisso läst en gång förut.

Nu är det boken utläst i alla fall och det är dags att övergå till min och BokNiklasBottens bokcirkelbok som den här gången blir Stolthet och fördom av Jane Austen, ännu en klassiker :).

1 kommentar: