tisdag 26 januari 2016

Jag lät dig gå av Clare Mackintosh


Originaltitel: I let you go
Sidor: 424 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Lind&CO, tusen tack! 
"Det börjar med en oerhört tragisk olycka. En liten pojke släpper taget om sin mammas hand och springer. Allt händer så snabbt.
På en sekund har Jenna Greys liv ställts på ända. Hon kan inte stanna i hemstaden Bristol, hennes tillvaro är ödelagd - det enda hon vill är att börja om någon annanstans. Hon flyr till en liten by i Wales och försöker desperat att glömma. Men den fasansfulla novemberkvällen jagar henne i mardrömmarna. Är det alls möjligt att lämna ett liv och börja ett annat? Och om hennes förflutna kommer ikapp blir konsekvenserna förödande..."
Jag hoppade in i den här boken utan att veta speciellt mycket om den. Jag tänkte inte så mycket på att den beskrevs som en psykologisk thriller utan blev faktiskt lite förvånad när jag märkte att den kom upp på deckare/spänningshyllan på jobbet. Den kändes bara inte så på vad jag läst på baksidan.
Med det säger jag inte att jag tyckte den var dålig eller ointressant när jag började läsa! Tvärtom, den fångade mig snabbt och höll mig kvar hela tiden. Jag var bara förvirrad ganska länge, över hur det hela hängde ihop med genren.

Men det har sina förklaring, sina mycket snygga och skickligt gjorda förklaringar. Det här är en otroligt bra och välskriven bok! Den förvirrade och lurade mig helt och hållet och vid ett tillfälle satt jag och gapade och var tvungen att bläddra tillbaka några sidor för att dubbelkolla så jag verkligen förstod det som hände just då rätt. Ungefär samtidigt trappades spänningen och obehaget upp flera snäpp och jag satt som på nålar resten av läsningen.

På baksidan jämförs boken med Gone girl, som jag tyckte bra om. Men i mina ögon är faktiskt Jag lät dig gå mycket bättre. Det är författarens debutroman och med tanke på hur skickligt skriven den är ser jag verkligen fram emot att få se vad mer hon kan hitta på i framtiden.

Gillar du psykologiskt spännande böcker så är det här något för dig, den kommer att ta med dina känslor på en bergochdalbana tills du knappt vet vad som är upp och ner!

14 kommentarer:

 1. Såg en recension av denna på Godmorgon Sverige och blev lite nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Verkligen mycket bra! Jag blev också ganska häpen när saker och ting tog en ny vändning :)

  SvaraRadera
 3. Bättre än Gone Girl? Då måste jag verkligen ta och kolla upp denna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker faktiskt den slog Gone girl :)

   Radera
 4. Den här är jag otroligt sugen på.

  SvaraRadera
 5. Jag är lite nyfiken på denna.

  SvaraRadera
 6. Jag har läst flera böcker den senaste tiden som varit trevliga, men förutsägbara. Den här ser jag fram emot att läsa nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa kan ju vara bra även om de är förutsägbara på nå vis :). Men den här gav mig verkligen en sväng om!

   Radera
 7. Jag tyckte också mycket om den, men den sista twisten på slutet var liite för mycket för mig. Men, boken lurade mig helt vilket är ganska sällsynt. Är så inläst i gamla deckarklyschor att jag ett tag tänkte att det var polisens son som var den skyldige (person i närheten som börjar bete sig konstigt men dom man aaaldrig misstänker). Gillade denna bok väldigt mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen uppskattat när en bok lurar en! Läsningen blir så mycket mer intressant då :).

   Radera