måndag 14 november 2016

Amulettens härskare av Anja Blomqvist


Originaltitel: Amulettens härskare
Sidor: 268 (Häftad)
Recensionsexemplar: Från Vulkan, tack!
"I en förort till Stockholm händer en dag någonting häpnadsväckande. En magisk portal öppnar sig för Engla och Tom på deras födelsedag. Och utan att riktigt tänka sig för kliver de båda vännerna över tröskeln, och blir inspärrade. Instängda i den förtrollade portalen tvingas de hjälpa fem systrar som hålls fängslade av en ond kraft. När den första, svåra prövningen är avklarade blir de under största hemlighetsmakeri ombedda att vakta noga över en magisk amulett som innehåller tre gnistrande pastiller.
Nya, tuffa utmaningar vänder upp och ner på de båda vännernas liv, och Johan som går i Englas klass fattar misstankar om att Engla och Tom har fått magiska förmågor. Med tjuvknep och andra mer hjärtlösa metoder bestämmer han sig för att göra allt som står i hans makt för att lista ut hur allt hänger ihop, så han kan komma åt dessa krafter."
Det här är en bok som bara dykt upp i brevlådan utan att jag hört något alls om den tidigare. Ibland är det lite spännande med de böckerna, för jag kan gå in i läsningen utan några förväntningar alls och bara ta det som det är.

I det här fallet är det en lättläst, lite spännande och samtidigt lite rolig berättelse som jag skulle säga passar för åldersgruppen 9 till 12 år. Den utspelar sig i vår värld, men har magiska inslag. Man får till exempel lära känna en liten, klumpig drake, det finns pastiller som ger Engla och Tom olika krafter och man får intrycket av att det finns en annan parallell värld som de kanske måste åka till i bok nummer två om det kommer en fortsättning. Den passade bra som mysig läsning i vintermörkret som nu verkligen sänkt sig här uppe i norr.

Så vitt jag vet är det här författarens debut och jag tror det skulle vara väldigt intressant att se henne utvecklas och bygga vidare på den här världen hon skapat med Engla och Tom.

2 kommentarer:

  1. Kul med svenska fantasy. Den låter mysig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är lite extra kul! :) Inte så ofta jag läser det.

      Radera